Yendif Video Share - Search
جستجو در اخبار
 

تاریخچه ی طرح ترافیک در شهر تهران

چهارشنبه | ۱۳۹۷/۰۱/۰۸ - ۰۹:۰۲ | کد خبر: CP- ۵۷۶۱ | سرویس: دانستنیهای خودرویی
کارپرسهادی معیری نژاد:
خیابان های تهران هر کدام برای خود داستانی دارند گرچه بافت تاریخی آنها همواره در حال تهدید بوده است.
به گزارش کار پرس، سنت حفظ بافتهای تاریخی در شهرهای اروپایی سبب شده است که در بسیاری از شهرهای مهم اروپایی قسمت old town از بقیه قسمتها با خطی نادیدنی فرضی جدا شود در این مناطق قیمت خانه ها و مغازه ها گرانتر کسب و کارها نیز به شوه سنتی و برای جلب گردشگر انجام می شود.

در کشور ما متاسفانه این طور نیست ومناطق قدیمی تر اگر تجاری نباشند معمولا ارزان ترو بیش تر در معرض تخریب هستند و گاهی فعالیتهای تجاری نامانوسش با روح آن منطقه کلا حیات تاریخی آن را منهدم می کند.

خیابان ناصر خسرو از جمله قدیمی ترین خیابانهای تهران است که برخی از اولین های شهر تهران در آن به وقوع پیوسته است مثل اجرای اولین طرح ترافیک و اولین داروخانه تهران

اولین چیزی هایی که با شنیدن نام خیابان ناصر خسرو در ذهن شکل میگیرد , مرکز خرید و فروش داروهای نایاب و مرکز فروش مواد شیمیایی و سپس لامپ و وسایل عزاداری و دوربین های عکاسی است .

این خیابان در گذشته یکی از خیابان های بسیار مهم تهران بوده و امروزه نیز این وضعیت همچنان تا حدودی حفظ شده . قرار گرفتن مدرسه دارالفنون , خانه امام جمعه , وزارت دارایی , کوچه مروی , کاخ گلستان , و نیز مسیری برای رفتن به میدانامام خمینی(ره) و خیابان سعدی و لاله زار و میدان ارگ و خیابان باب همایون و کاخ دادگستری و پارک شهر  و بازار بزرگ تهران و خیابان سیروس و مولوی , این خیابان رابه یک خیابان مهم و شاهراه تبدیل کرده است . تاریخچه ساخت این خیابان به سال 1243 خورشیدی باز میگردد . قبل از آن تاریخ این خیابان قسمتی از خندق ارگ تهران قدیم بوده و مقابل کاخ گلستان قرار داشته . پس از ایجاد خندق جدید , خندق قدیم را با خاک پر کرده و آنرا به خیابان تبدیل میکنند .

ناصرالدین شاه نیز نام این خیابان را بر گرفته از نام خود , ناصریه نامگذاری میکند و تا مدتها این خیابان به ناصریه شهرت داشته . سپس سامان دهی این خیابان به امین حضور محول میشود و وی آنرا نو سازی میکند و در آن زمان تبدیل به یکی از خیابانهای زیبای دارالخلافه میشود . نکته جالب درباره این خیابان این است که اولین پروژه طرح ترافیک ایران در سال 1243 خورشیدی درست زمانیکه این خیابان ساخته شد , وضع شد و به موجب آن ورود و عبور چهارپایان باربر از این خیابان به میدان ارگ ممنوع اعلام شد !

همچنین اولین داروخانه ایران در این خیابان شکل گرفت، قبل از آن زمانی که اسم خیابان ناصریه بود دو عطاری بزرگ به سبک سنتی وجود داشت که طبیبان در آن به طبابت بیماران می پرداختند . معلم اتریشی دارالفنون اولین داروخانه به سبک فرنگی را در این خیابان دایر کرد .

سال ها بعد زمانی که داروهای خارجی کمیاب شد داروفروش های غیرقانونی ناصرخسرو را برای کسب و کار انتخاب کردند و این خیابان معروف شد به مرکز فروش داروهای قاچاق . اولین چاپخانه تهران هم در این خیابان به راه افتاد . با فعالیت دارالفنون ناصرخسرو مرکز کتابفروش ها و آدم های فرهنگی بود

بعد از مدتی کتاب فروش ها نقل مکان کردند و در آخر به جلوی دانشگاه تهران رسیدند. امروزه تنها خریداران کتاب های مذهبی به ناصرخسرو می آیند مثل کتابهای دعا و تفسیر و رسالة . در یکی از کتابهای تاریخی در وصف این خیابان نوشته شده :
طول این کوچه 1500 زرع می شود و عرضش 20 الی 30 زرع . طرفین کوچه درخت های میوه دار و چنار و غیره کاشته اند، وسط کوچه محل عبور کالسکه و سوار و جنبین محل عبور پیاده. چراغ های چُدنی در طرفین نصب است که همه شب روشن می باشد و صبح و عصر محل گردشگاه عامه است و از هر طبقه مردم در آنجا الی سه ساعت از شب رفته مشغول گردش هستند .




منبع: خبر آنلاین

با عضویت در صفحات کارپرس در شبکه های اجتماعی، ویژه های خودرویی جهان را روی به لحظه موبایل خود دریافت کنید

 عضویت در صفحات اجتماعی ما: آیگپ - بله - تلگرام - اینستاگرام

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 محدودیت حروف
متن شما باید بیشتر از 5 حرف باشد
نظر شما به دست مدیر خواهد رسید
شرایط و قوانین.
  • اولین نظر را شما بدهید
شما اکنون از مطلب: "

تاریخچه ی طرح ترافیک در شهر تهران

" بازدید می کنید
----------------
تمامی حقوق برای " کارپرس" محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است