Yendif Video Share - Search
جستجو در اخبار
 
بهتر است بدانیم!

بعد از تصادف چه باید کرد؟!

شنبه | ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ - ۰۷:۳۹ | کد خبر: CP- ۵۴۹۶ | سرویس: تعمیر و نگهداری خودرو
کارپرسسیما فرزیان:
تصادفات رانندگی به شرط آنکه خسارت جانی نداشته باشند، آنقدرها اعصاب خردکن نیستند. در چنین مواقعی تنها باید قوانین را بلد باشید و بدانید حرکت بعدی کدام است.
به گزارش کارپرس، تصادفات رانندگی به شرط آنکه خسارت جانی نداشته باشند، آنقدرها اعصاب خردکن نیستند. در چنین مواقعی تنها باید قوانین را بلد باشید و بدانید حرکت بعدی کدام است. این راهنمای قدم به قدم دقیقا برای همین منظور نوشته شده است. می توانید با خواندن آن، هنگام تصادفات رانندگی بیشتر از همیشه کنترل اعصاب و رفتار خود را در دست بگیرید و با استراتژی جلو بروید.

بعد از حادثه این کارها را حتما انجام دهید

مطمئن شوید که کسی آسیب جانی ندیده: همان لحظه ای که حادثه اتفاق می افتد، دقت کنید کسی آسیب جانی ندیده باشد. در صورت وقوع حادثه جانی برای فردی در آن حادثه، سریعا با پلیس 110 و اورژانس 115 تماس بگیرید و شرح حادثه را اعلام کنید. چون افسر کارشناس می آید و نیاز به قضاوت و تشخیص خاطی دارد، محل و چینش حادثه را به هم نزنید. حواس تان باشد که با موبایل تان حتما از صحنه حادثه عکس بگیرید.
 
راهنمای قدم به قدم اقدام های عملی بعد از تصادف رانندگی

برای ناقصی مدارک مان نگران باشیم: یک ابهام بزرگ در مورد ناقصی مدارک وجود دارد. اولا که حتما دقت کنید که هر وقت سوار ماشین ها می شوید مدارک را به طور کامل همراه خود دارید. کارت ماشین، بیمه نامه و گواهی نامه را حتما همراه داشته باشید. اگر هم خدای نکرده تصادف کردید بلافاصله بررسی کنید که مدارک را کاملا در اختیار دارید یا خیر. اگر مدارک تان کامل نبود بگویید برایتان بیاورند. اگر هم دسترسی به مدارک تان ندارید نگران نباشید؛ به کارتان رسیدگی می شود.

در صورتی که خسارت چقدر باشد بهتر است صلح کنیم: اگر مشخص است که طرف مقابل مقصر است و تخمین می زنید که خسارت وارده کمتر از شش میلیون تومان است، سعی کنید با هم سازش کنید؛ مقصر یک کوپن بیمه نامه به شما بدهد، یک شماره تماس از او بگیرید، فردا با کارت شناسایی، بیمه نامه، گواهی نامه و برگ معاینه فنی به مرکز خسارت شرکت بیمه ای که مقصر از آنجا بیمه نامه خریده  مراجعه کنید و تشکیل پرونده بدهید. البته اگر زیان دیده گواهی نامه و بیمه نامه متعبری نداشته باشد شرکت بیمه بدون کروکی خسارت نمی دهد. ار سر صحنه تصادف می بینید که مدارک طرف مقصر مشکوک است یا مدارکش کامل نیست، حتما بایستید تا افسر پلیس بیاید.

خسارت بالای شش میلیون تومان، کروکی افسر را لازم دارد: اگر مقصر مشخص است اما می دانید خسارت وارده به شما بیش از شش میلیون تومان است باز هم کروکی افسر لازم است. در همان زمانی که منتظر افسر هستید، با گوشی خود از صحنه تصادف عکس بگیرید.

اگر افسر نیامد چه کنیم: چند بار دیگر به پلیس زنگ بزنید. به اپراتور بگویید که قرار بوده افسر بیاید اما نیامده. او خودش توضیح می دهد که صحنه را ترک کنید یا بمانید. حتما کد اپراتو تلفن 110 را یادداشت کنید؛ چون ممکن است برای پیگیری های بعدی لازم شود. در پایان با طرف مقصر، به شرکت بیمه گر طرف مقصر بروید.

در مود بیمه شخص ثالث باید چند نکته را بدانید

فرصت پنج روزه اعلام خسارت: وقتی تصادف رخ می دهد فقط تا پنج روز فرصت دارید تا سراغ نمایندگی بیمه ای بروید که بیمه نامه را از او خریده اید. بهترین توصیه این است که فقط به فاصله یک روز بعد از حادثه بروید و مورد خسارت را اعلام کنید.

سقف پرداخت خسارت هر کوپن بیمه نامه: هر کوپن بیمه نامه، خسارت های مالی را تا شش میلیون و 300 هزار تومان و خسارت های جانی و جراحتی را تا 253 میلیون تومان پوشش می دهد. البته حتما بیمه نامه تان را چک کنید. شاید شرکت بیمه گر، برای گرفتن پول بیشتر حق بیمه، به شما نگفته و ناخواسته قصد خیر داشته، چون حالتی هم وجود دارد که سقف پرداخت خسارت مالی تا 30 میلیون تومان تعیین شود. بهتر است همین حالا بیمه نامه تان را نگاهی بیندازید.
 
راهنمای قدم به قدم اقدام های عملی بعد از تصادف رانندگی

یک حساب و کتاب مهم: اگر خسارتی که به طرف مقابل تحمیل کرده اید بیش از 500 هزار تومان است و تخفیف عدم خسارت تان کمتر از چهار سال است، خیالت تان راحت! از کوپن بیمه نامه استفاده کنید. چون این رقم خسارت بیشتر از تخفیفی است که در سال آینده بابت استفاده نکردن تان از کوپن های بیمه نامه تان دریافت خواهید کرد. این داستان برای خسارت های بالای یک میلیون تومانی که به طرف مقابل تحمیل کرده اید هم مصداق دارد.
 
اگر چنین خسارتی را باید پرداخت کنید و در سال هشتم تخفیف هستید حتما از کوپن بیمه نامه تان استفاده کنید اما به آنهایی که خیلی دست و دل باز نیستند می توانیم تبریک بگوییم که یک بندگزارش به مذاق شان است. اگر خسارتی که در تصادف ایجاد کرده اید، کمتر از 200 هزار تومان است می توانید اصلا دور و بر پاره کردن و استفاده کردن از کوپن نروید. البته اگر در طول یک سال از چهار کوپن بیمه نامه استفاده کرده باشید، فروشنده بیمه یعنی بیمه گر، برای سال آینده به سختی بیمه تان می کند و حتما باید مبلغی اضافه بر مبلغ معین پرداخت کنید. حواس تان هم باشد این چهار کوپنی هم که گفتیم باید در چهار حادثه مجزا استفاده شود. به زبان ساده تر نمی توانید در یک حادثه از چهار کوپن استفاده کنید.

نکاتی که باید درباره بیمه بدنه بدانید

حواس تان به تخفیف ها باشد: قیمت ماشین هر چه بالاتر باشد، حق بیمه بدنه بشتر می شود. البته می توانید در صورتی که در سال گذشته از کوپن بیمه نامه استفاده نکرده باشید تخفیف بگیرید. اگر خودرو صفرکیلومتر باشد می توانید تا 70 درصد تخفیف بگیرید. این را حتما حواس تان باشد که اعمال کنید؛ همه پوشش های بیمه ای را با 70 درصد تخفیف بخرید. ماشین شما صفر کیلومتر است و تخفیف هم که زیاد! پس بهتر است تا داغ است بچسبانید. اما سال های بعد برای انتخاب پوشش های بیمه ای کمی مطالعه کنید، چون دیگر با این میزان تخفیف رو به رو نخواهید بود. البته هرچه سال های تخفیف عدم خسارت بالاتر برود تخفیف بیشتری هم می دهند؛ سال اول 25 درصد، سال دوم 35 درصد، سال سوم 45 درصد، سال چهارم 60 درصد.

دقت کنید که تخفیف فقط روی پوشش های اصلی اعمال می شود یا روی پوشش های فرعی هم هست؟ اگر می بینید بین قیمت بیمه بدنه شرکت های مختلف تفاوت وجود دارد، یکی از دلایل این موضوع، دادن یا ندادن تخفیف به ردیف های فرعی بیمه بدنه مربوط می شود.

موقع فروش ماشین چه کار کنیم: هر وقت خواستید خودروی خود را بفروشید می توانید بیمه تان را با همه تخفیف هایش تا شش ماه نگه دارید و برای ماشین جدید خود استفاده کنید. اگر هم نخواستید خودروی دیگری بخرید می توانید فسخش کنید اما باقی مانده پول تان به صورت کوتاه مدت محاسبه و پرداخت می شود. البته اگر روزشمار محاسبه می شد سودتان بیشتر بود و مبلغ بیشتری می گرفتید اما چون شما تمایل به فسخ بیمه نامه دارید به همان روش کوتاه مدت محابسبه می شود.
 
راهنمای قدم به قدم اقدام های عملی بعد از تصادف رانندگی

بیمه بدنه چه نوع سرقتی را پوشش می دهد: اصل بیمه بدنه خطرات اصلی را پوشش می دهد. این خطرات اصلی شامل آتش سوزی، صاعقه، انفجار، حادثه و سرقت کلی می شود. آن سرقتی که در بیمه نامه می بینید، شامل سرقت کل خودرو می شود نه سرقت قسمتی از خودرو. مثلا اگر زاپاس خودرو را بدزدند شرکت بیمه می گوید پوشش «سرقت در جای قطعات» نداشته است و ما هم خسارت نمی دهیم. آن وقت عقلانی هم نیست بگویید کاش کل ماشینم را یک جا دزدیده بودند. مگر اینکه خودرویتان اسقاطی باشد که همان بهتر! هوا کمتر آلوده می شود!

آیا می شود همان روز حادثه، بیمه بدنه بخریم: یک شایعه قوی وجود دارد که براساس آن گفته می شود امکان بیمه کردن خودرو در روز وقوع حادثه وجود دارد. یک کارشناس بیمه می گوید به هیچ وجه امکان بیمه کردن خودرو در روز وقوع حادثه وجود ندارد. او توضیح می دهد که وقتی امروز اقدام به خرید بیمه بدنه یا حتی شخص ثالث می کنیم، تازه از ساعت 12 شب بیمه بدنه اعمال می شود.

مقصر را پیدا نکنیم: یکی از اتفاقاتی که زیاد می افتد این است که خودرویمان را در کنار خیابان پارک کرده ایم و وقتی بر می گردیم می بینیم کسی به خودرویمان زده و رفته است. مخصوصا در روزهای برفی که خیابان ها لغزنده است. در چنین روزهایی خودرو در پارک است اما ممکن است یک خودرو که لغزیده است به ماشین شما بزند و سر صحنه حادثه هم نایستد. پس مقصر را نمی توانید پیدا کنید. اینجا باید چه کرد؟

رحمانی، کارشناس بیمه می گوید می توانید در چنین شرایطی هم سراغ شرکت بیمه بروید. به گفته رحمانی، کارشناس بیمه اگر خسارت پایین باشد یعنی خسارت های تا مبلغ دو سه میلیون تومان، به راحتی از سوی شرکت بیمه پرداخت می شود. رحمانی اضافه می کند: «اگر خسارت سنگین باشد، کارشناس رسمی شوراهای حل اختلاف، کروکی فرضی می کشد و خسارت تان را پرداخت می کنند.»

اگر اقساط مان را تسویه نکنیم خسارت می گیریم: بعضی از شرکت ها، بیمه بدنه را قسطی می فروشند. رحمانی، کارشناس بیمه می گوید اگر خسارت مبلغ کمی باشد، شرکت به راحتی خسارت را پرداخت می کند اما اگر مثلا فقط 25 درصد اقساط را پرداخت کرده باشید، بعید است خسارتی که معادل 75 درصد قیمت خودرو است از سوی شرکت بیمه پرداخت شود. شرکت بیمه معمولا در چنین مواقعی می گوید اقساط تان را تسویه کنید تا خسارت را پرداخت کنیم.



منبع:روزنامه تماشاگران امروز

با عضویت در صفحات کارپرس در شبکه های اجتماعی، ویژه های خودرویی جهان را روی به لحظه موبایل خود دریافت کنید

 عضویت در صفحات اجتماعی ما: آیگپ - بله - تلگرام - اینستاگرام

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 محدودیت حروف
متن شما باید بیشتر از 5 حرف باشد
نظر شما به دست مدیر خواهد رسید
شرایط و قوانین.
  • اولین نظر را شما بدهید
شما اکنون از مطلب: "

بعد از تصادف چه باید کرد؟!

" بازدید می کنید
----------------
تمامی حقوق برای " کارپرس" محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است