گمرک ایران در بخشنامهای اعلام کرد که خودروهای قاچاق مانده در گمرک، باید در راستای اعمال ماده ۵۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تحویل نمایندگیهای سازمان اموال تملیکی شوند. فریده زبیدی، مدیرکل مبارزه با جرائم سازمان یافته، به کلیه دفاتر ستادی و گمرکات اجرایی کشور در رابطه با نحوه تحویل خودروهای ثبت سفارش تایید نشده، بخشنامهای صادر کرد.
بررسیهای انجام شده توسط پلیس فتا نشان میدهد، خودروهایی که از ثبت سفارشهای غیر قانونی برای واردات استفاده کرده اند از ۶ به ۱۱ هزار دستگاه افزایش یافته است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به در دست بررسی بودن پرونده ثبت سفارش غیرقانونی خودروها و بازداشت ۲ نفر از سازمان توسعه تجارت گفت: تا این لحظه هیچ حکمی در این پرونده صادر نشده و هیچ اتهامی نیز اثبات نشده است.
با مخالفت بانک مرکزی مبنی بر واردات بدون انتقال ارز و ترخیص خودروهایی که ثبت سفارش آنها تا تاریخ ۱۶ دیماه انجام شده بود، هیات وزیران این مصوبه را اصلاح و تاریخ را از دی به مرداد، تغییر داد.
تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص تعین تکلیف خودروهای وارداتی ناشی از ثبت سفارشهای غیرمجاز، ۲۷دی در روزنامه رسمی منتشر شده که طبق قانون، ۱۵روز پس از انتشار یعنی از ۱۳بهمن امسال، اجرایی میشود.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درخصوص موافقت دولت با اصلاحات مصوبه ترخیص خودروهای وارداتی اظهارنظر کرده و معتقد است مصوبه اول بیش از 85 درصد پرونده خودروهای ترخیص نشده را حل میکرد اما مصوبه جدید مجدد گرهای جدید ایجاد خواهد کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درخصوص موافقت دولت با اصلاحات مصوبه ترخیص خودروهای وارداتی اظهارنظر کرده و معتقد است مصوبه اول بیش از ۸۵ درصد پرونده خودروهای ترخیص نشده را حل میکرد اما مصوبه جدید مجدد گرهای جدید ایجاد خواهد کرد.
دادستان تهران در ادامه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده واردات خودروی خارجی بیان داشت: این پرونده تا امروز سی متهم دارد، ۱۰دلال در این رابطه دستگیر و چهار کارمند وزارت صمت در مورد این پرونده بازداشت هستند و الباقی دستگیرشدگان هم تعدادی وارد کننده خودرو میباشند.